Skip to content
24.01.2011 / Curatare si intretinere Piele Intoarsa

Despre pielea intoarsa

Piele intoarsa

Pielea intoarsa este un tip de piele cu un finisaj plusat (are un strat „pufos” pe ambele parti). Termenul provine din limba franceza „gants de Suède”, care literalmente inseamna „manusi de Suedia”.

Pielea intoarsa se face de cele mai multe ori din partea interioara a pielii de miel, insa sunt utilizate foarte des si pieile de capra, de porc, vitel sau de caprioara. Bucatile din piele groasa de vaca si caprioara pot capata deasemenea un aspect de piele intoarsa, insa din cauza naturii fibrei acestea au „zona pufoasa mai zburlita”.

Deoarece nu este acoperita la exterior de un stat de piele mai dur, pielea intoarsa este mai putin durabila decat pielea in conditia ei standard, insa este mai mai moale decat pielea peste care se aplica un strat de vopsea pentru rezistenta in timp.

Prin textura sa moale, delicateţe şi maleabilitate, pielea intoarsa se face potrivita pentru îmbrăcăminte şi utilizări delicate; iniţial a fost folosita pentru mănuşi de femei.

Pielea intoarsa este populara în tapiţerie, in industria de fabricare a pantofilor, gentilor şi a altor accesorii, cat si ca o căptuşeală pentru alte produse din piele. Datorita naturii sale texturate şi cu pori deschisi, piele intoarsa se poate murdari extrem de repede, se poate pata şi absorbi lichide rapid.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: